Een wespentaille, hoe doe je dat?
Sommige dames lijken van nature een wespentaille te hebben en andere helemaal niet. Ons wordt voorgehouden dat de één een rond type is de ander recht en een volgende peervormig! Quatsch als je het mij vraagt. Je kunt zijn wie je wilt zijn, alleen de ene zal er iets harder voor moeten werken dan de ander. Maar elke vrouw kan een wespentaille hebben als ze dat graag wilt.
Aanleg voor een wespentaille of niet
Uiteraard is de ene vrouw de andere niet. Aziatische vrouwen zijn veel tengerder gebouwd en moeten vaak in Europa tussen de kinderkleding zoeken voor iets dat past. Maar een wespentaille? Nee die hebben ze niet. Hoewel hun taille misschien nog veel minder is dan de 56 cm van Claudia Cardinale of Brigitte Bardot, doordat ook de rest van hun lichaam smal is kunt je niet van een wespentaille spreken. Bij een wespentaille behoren veel bredere heupen en borsten. Ook wel het zandloper figuur genoemd. Kijk maar eens naar een echte wesp als hij rond je glaasje ranja cirkelt, het is er echt het weer voor. Een onwaarschijnlijk dun middenstuk, een buitenproportioneel achterlijk en dito voorkant. Beetje angstaanjagend zelfs. Eigenlijk geldt dat ook voor de meeste vrouwen met wespentailles, want zijn die tailles wel echt? Of zijn de tailles dusdanig ingesnoerd dat de dames bij het minste geringste flauwvallen, zoals serieus waar heel vaak voorkwam in de middeleeuwen toen alle dames van adel zichzelf lieten insnoeren om maar een wespentaille te hebben en een flinke boezem. Alsof je in een tube of een ballon knijpt, wat er aan de ene kant verdwijnt plopt aan de andere kant naar buiten. Probeer het zelf maar eens, wanneer je lange tijd en strakke broek draagt word je taille vanzelf smaller. Het omgekeerde geldt ook. Een zomer lang in wijde vintage rokken en losse broeken en je hebt er zo een paar centimeter bij. Maar hoe kan dat dan?
Maar is een wespentaille wel gezond?
Volgens mij niet. Anders dan de wesp hebben wij een middel vol bewegelijke organen die je makkelijk kunt wegduwen! Kijk maar eens naar apen (of wat dat betreft naar ALLE zoogdieren); die hebben namelijk helemaal geen taille! Zelfs de mannetjes niet. Een wespentaille bij mensen is met andere woorden “niet normaal”. Hoe komt dat?
Zoals iedereen hopelijk wel weet is dat er behalve organen ook zoiets is als een middenrif, zeg maar de scheiding tussen je longen en je ingewanden die je gebruikt wanneer je iets gegeten hebt. Geen wonder dat er soms een knoopje los moet of je riem een gaatje losser moet wanneer je net klaar bent met eten. Maar wanneer je de boel insnoert kun je ten eerste minder eten en ten tweede werken je darmen minder goed. Je zou heel goed obstipatie kunnen krijgen. Ook wordt de bloedtoevoer naar je benen afgekneld waardoor je last krijgt van koude of tintelende voeten of misschien zelfs wel blauwe voeten. Ook kun je niet normaal ademen waardoor je gaat hyper ventileren en eerder last krijgt van benauwdheid en dus flauwvallen.
Zwangere vrouwen weten dat maar al te goed. Hoe meer ruimte de baby in de buik inneemt, hoe minder ze kunnen eten en lastiger het soms wordt lucht te krijgen, zeker als het kindje ook nog even de beentjes gaat strekken.
Wespentaille optisch bedrog
Toch vinden we met zijn allen zo’n wespentaille wel heel leuk staan. Gelukkig zijn er behalve insnoeren ook nog wel andere mogelijkheden om toch een wat slankere taille te krijgen dan je nu hebt. Met gerichte oefeningen kun je overtallig wet best wegkrijgen, denk aan heupdansen, draaien van het bovenlichaam en het oefenen van de schuine buikspieren met diagonale situps. Optisch kun je natuurlijk ook het een en ander bereiken met wijde rokken en extra ruches en wellicht een push up BH aan de bovenkant. Gewoon om er een keer heel anders en natuurlijk een beetje uitdagend uit te zien 🙂 vintagechick!