Bontkracht of liever faux fur?
De kracht van bont is dat het zo heerlijk zacht en warm is en zo echt. Dat is tegelijk de zwakte van bont. Want echt bont komt van echte dieren. En daarom kan bont niet meer. Toch hebben veel jassen en mantels bontkragen, faux fur. Nep bont dus.
Bont is verboden, tenminste, het houden en doden van dieren vanwege hun pelsje mag niet. Tenzij het om een coyote gaat, een soort wilde hond waarvan er blijkbaar teveel rondhuppelen. Kijk niet naar de beelden op Facebook, want dan hoef je ook geen coyote bont. Een dier is een dier nietwaar.
Leve Faux fur bont
Toch willen dames bont en is ook dit najaar bont in. Maar dan wel de faux fur. Maar hoe zit dat als je een vintage jasje koopt met bontkraag of zelfs geheel van bont? Een kwestie van gezond verstand. Beestje is al dood en in die tijd was nerts nog niet verboden. Je kunt trouwens aan de haren zien of het om echt bont gaat. Echt bont heeft een haar met meerdere kleuren en voelt glad aan. Nep bont is wat stroever en de haren bestaan uit één kleur.
Jassen met bont
Jassen met bontvoering of bontkraag zijn prima te combineren met een lange jurk maar staan ook goed op een spijkerbroek. Een cape van bont maakt de boel gewoon net even leuker. En als we dan toch op de faux tour zijn, kijk ook eens bij de faux leather rokjes. Zitten als gegoten, zien eruit als leer en zijn super betaalbaar. Good for vegans!
De hit dit jaar: een cardigan als bontjas
Vestjes zijn hartstikke vintage, maar de grof gebreide exemplaren doen in alles denken aan een jas. Beetje oversized en liefst met een capuchon doen ze denken aan de kruising tussen een hoody en een lammycoat.